Nieuwsbrief Personal Fundamentals – april 2024

Editie April 2024

Deze maand staat in het kader van de onderstroom van contractmanagement!

De netwerkbijeenkomsten en evenementen richten zich nu steeds meer op dit onderdeel van inkoop. Eigenlijk iets wat mij altijd heeft verwonderd, is dat dit niet standaard bovenaan staat bij de uitvoeringsstrategie. Zonder contractmanagement heeft een overeenkomst namelijk ook geen zin. Dan is het beter om op basis van algemene voorwaarden te komen tot een prijs, de order en de factuur. Et c’est toute. Geen gedoe!

Niet alleen de branche heeft er nu eindelijk aandacht voor, maar ook de professionals laten zich horen via sociale platforms als LinkedIn en X. En dat is een goede verandering. En goed doordachte postcontractuele fase is waarmee het succes van een overeenkomst valt of staat.

Maar hoe zorg je er nu voor dat de contractmanager werkelijk in lead is? En wat is er nodig om daar de juist tools voor te ontwikkelen? Zodat je als contractmanager zichtbaar positief bijdraagt aan de opgave?

Een van de belangrijkste factoren hierbij is de vitaliteit van de mens achter de professional.

In deze editie:

  • Sleutelprincipes voor persoonlijk leiderschap binnen Contractmanagement
  • Video reeks voor onmisbaar leiderschap binnen Contractmanagement
  • Masterclass Inkoop Mindset – Vitaal Leiderschap
  • Leer hoe je gemotiveerd blijft werken!

Sleutelprincipes voor persoonlijk leiderschap binnen Contractmanagement

Ik geloof in het hebben van een heldere eigen strategie. Het is mijn missie om collega’s binnen het inkoopspeeldveld te helpen bij het verkrijgen van de juiste kennis en kunde om die te (her)ontdekken. Een expeditie waarbij het gaat om het leren identificeren van essentiële sociaal-emotionele elementen die van belang zijn voor jouw professionele ontwikkeling en het creëren van een heldere persoonlijke strategie. 

Onmisbaar voor leiderschap binnen contractmanagement 

Een strategie is een doordacht en fundamenteel plan, gebaseerd op fundamentele elementen, een route en een eindpunt. Het zorgt voor een helder doel en regie vanuit leiderschap.

Voor een succesvolle strategie is het nodig om alle belangen en drijfveren scherp te hebben. Dit gaat over intrinsiek gedreven waarden en principes die je vervolgens integreert in dagelijkse werk en vraagstukken. Persoonlijke waarden en drijfveren zijn fundamentele eigenschappen die de hoekstenen van vitaal en persoonlijk leiderschap vormen van de persoon achter de contractmanager.

Waar hebben we het dan over? Wat zijn dan fundamentele eigenschappen die nodig zijn voor een succesvolle professionele ontwikkeling van een contractmanager om te werken vanuit vitaal leiderschap? 

Onder andere Empathie, Emotionele Regulatie en een Groei mindset. In de aankomende videoreeks ga ik dieper in op deze 3 eigenschappen en hoe je hiervoor de juiste vaardigheden kunt ontwikkelen.

Volg het via de socials!

Masterclass Inkoop Mindset

In mei dit jaar is de eerste masterclass voor inkoop. Dit mag je niet missen!
Dit college gaat over de dynamiek van het Inkoopspeelveld. En daar kun jij bij zijn! Ben je actief in het inkoopvak als contractmanager, inkoper of inkoopadviseur? Dan is dit voor jou.

Het is een kleinschalige setting waarbij we ingaan op eigen ingebrachte casussen, oefeningen en ervaringen delen.

We gaan het hebben over de dynamiek van het inkoopspeelveld en wat dit doet met jou als professional. Wanneer wordt het lastig en hoe blijf je dan wendbaar en veerkrachtig?

Doel van de masterclass is om te komen tot een dieper inzicht van de onderstroom binnen inkoop. Hoe je hierbinnen wendbaar kunt blijven als de druk toeneemt. Wendbaarheid ligt in persoonlijke drijfveren en eigenschappen, dit gaan we samen onderzoeken.

Deze masterclass staat gepland op vrijdag 24 mei 2024 van 10.00 -12.30 uur, op een nader te bepalen locatie in Eindhoven.

Wat andere zeggen over deze training: “Duidelijk dat het inkoopspeelveld wat strakker bepaald moet worden binnen onze organisatie.” – senior Inkoper

Heb je een vraag over dit college? Stuur gerust een mailbericht of een WhatsApp bericht.
Ik neem contact met je op en dan spreken we elkaar snel!

Goed om te weten. Om het hoogste rendement uit je persoonlijke expeditie te halen, is het mogelijk om je programma te versterken met persoonlijke coaching. Deze sessies zijn een waardevolle investering op de rest van je leven en geheel gericht op de behoefte passend binnen jouw route.

Leer hoe je als inkoopspecialist gemotiveerd blijft bijdragen

  • Ben je bang om andere collega’s of de inkoopmanager teleur te stellen?
  • Weet je waar jij energie van krijgt? Of juist niet?
  • Ben je klaar om grenzen te stretchen?
  • Maak je je steeds druk over de mening van die ene (inkoop)collega?

Tijd om het tij te keren! 

Nu tegen een bijzonder tarief met Lente Korting!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen